08 maj 2024

Det er igen blevet pollen-sæson

Det er ved at være pollensæson og her får du gode råd til hvordan du bedst behandler din høfeber.

Høfeber viser sig typisk med kløende, sviende og løbende øjne. Øjenomgivelserne kan bliver røde og hævede. Der kan også komme gult pus i øjnene. Hertil løbenæse, kløe og irritation i næsen med nysen. Det kan både være klart og gult flåd fra næsen. Der kan også være kløe og ubehag i svælget.

Nogle oplever også symptomer fra nedre luftveje med vejtrækningsbesvær og pibende vejrtrækning, samt evt. hoste. Hvis du oplever det, er det vigtigt at blive udredt for allergisk astma. Det kan vi gøre her i klinikken.

Det er bedst med lokalbehandling, dvs. behandling af øjne og næse. For den mest optimale behandling, skal du tage behandlingen dagligt, også på dage hvor du oplever få eller ingen symptomer. Behandlingen bør opstartes 4 uger før sæson for den type pollen du er allergisk overfor, for at opnå den bedste effekt.

Lokalbehandlingen består i første omgang af en næsespray, som du kan få hos os på recept. Sprayen skal omrystes og tages 1-2 pust dagligt i hvert næsebor. Hvis det ikke er nok for f.eks. dine øjensymptomer, kan du supplere med øjendråber dagligt.

Hvis daglig lokalbehandling ikke er nok, kan du supplere med antihistamintabletter, de kan købes i håndkøb. Der findes mere potente typer på recept, hvis alm. håndkøbs-antihistamin som f.eks. mildin eller alnok ikke er nok for dig.

Vi vil meget gerne rådgive dig og hjælpe dig med behandlingen, så ring endelig for råd fra sekretæren eller evt. en konsultation