23 sep 2020

Influenzavaccination 2020.

Fra 1. oktober 2020 til 15. januar 2021 tilbydes gratis influenza-vaccination til følgende patient-grupper:

1) Personer, der er fyldt 65 år inden den 15. januar 2020.

2) Førtidspensionister.

3) Kronisk syge, f.eks. KOL, diabetes, hjerte-karsygdom, medfødt/erhvervet immun-defekt, kronisk lever/nyre-svigt eller andre kroniske/alvorlige sygdomme hvor lægen vurderer at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko

4) Personer med svær overvægt (vejledende BMI>40) efter en lægelig vurdering.

5) Gravide i 2. og 3. trimester.

6) Husstandskontakter til svært immunsupprimerede patienter, efter en lægelig vurdering.

7) Personale i sundheds-og plejesektoren

Pga COVID-19 er tidsbestilling nødvendig OG vi kan ikke samle for mange på en gang. Derfor er tidspunkterne for influenza-vaccination spredt på dage i oktober og november.

Hvis du opfylder kriterierne for den gratis pneumokokvaccine, kan denne gives ved samme lejlighed, men det er vigtigt at du giver besked om at du også ønsker denne vaccine når du bestiller tid, da den skal bestilles hjem.

 

VIGTIGT!

Vi har tidligere tilbudt vaccination mod selvbetaling til personer der ikke opfylder ovenstående kriterier, men i år er oplever vi ekstra høj efterspørgsel på vaccinationer som følge af COVID-19. 

Derfor kan vi i år IKKE tilbyde vaccination til selvbetalere, da vi er nødt til udelukkende at bruge vores kapacitet og vacciner på patienter i ovenstående grupper.

VI HAR FÅET ET LILLE PARTI INFLUENZA-VACCINER MERE, VI KAN DERFOR FORTSAT TILBYDE TID TIL INFLUENZA-VACCINATION HVIS DU OPFYLDER KRITERIERNE.